niedziela, 2 marca 2014

Jak podróżujemy, to tylko zdrowo..



Najbliższy weekend będzie dla nas bogaty w atrakcje i oczywiście gotowanie, tym razem wspólne i w plenerze :) W związku z tym postanowiliśmy podsunąć Wam kilka pomysłów na przekąski, które można zabrać ze sobą w podróż. O to kilka z tych, które lubimy i praktykujemy my sami:

  • świeże owoce- owoce pozostają świeże nawet przez kilka godzin, jeśli umieścisz je w plastikowych pojemnikach nie pogniotą się; nadają się właściwie wszystkie owoce, my najbardziej lubimy: truskawki, banany, winogrona, gruszki i brzoskwinie;
  • suszone owoce- można je ususzyć samemu lub kupić gotowe, są naprawdę pyszne:)
  • świeże warzywa- najlepiej nadają się: marchew, brokuły, papryka, seler naciowy- pocięte i wsadzone każde w osobne pudełeczko, same zachęcają do jedzenia:)
  • orzechy- możemy zaopatrzyć się w mieszankę lub sami komponujemy z tych, które lubimy np. pistacje, migdały, pecan, orzechy włoskie, czy laskowe;
  • domowe batoniki musli- przepis pojawi się w tym tygodniu
  • sajgonki bez pieczenia- przepis pojawi się w tym tygodniu
  • małe kanapeczki- takie, które znikają po dwóch kęsach:)
  • muffiny- te słodkie i te wytrawne;
  • krakersy, precle i inne słone, drobne snacki
  • woda- pamiętajcie, jeśli będziecie pili dużo wody podczas podróży nie będzie Wam się chciało za dużo jeść;)
Nawet jeśli zajmie Wam to więcej czasu niż pójście do sklepu i kupienie tzw. gotowców, to uwierzcie, takie własnoręcznie przygotowane przekąski sprawią, że w podróży naprawdę poczujecie się dużo lepiej.

Ania i Tomek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz