niedziela, 9 marca 2014

Sloneczna pasta

Kochani jak wiecie gary przygotowują się do wyjazdu. Dzisiaj szybki i smaczny sposób na urozmaicenie kanapek. Będziemy robili pastę jajeczną. Pewnie wielu z Was zapyta się co w niej słonecznego. Oczywiście chodziło mi o jej przepiękny żółty kolor, który zawdzięcza żółtkom. Nie wiem, czy wiecie, ale są one bardzo bogate w wiele składników odżywczych, więc idealnie uzupełnią Nasze braki energetyczne w podróżach i pieszych wędrówkach. Przystępujemy do dzieła, bo czas nas goni. 

Składniki:
4 jajka gotowane na twardo 
Majonez
Sól i pieprz
szczypiorek

Jajka obieramy i przekrawamy na połówki. 


Żółtka oddzielamy od białek i wrzucamy do blendera - miksujemy. 


Zblendowaną masę wrzucamy do miski dorzucamy majonez, posiekane białka oraz szczypiorek. Wszystko mieszamy na jednolitą pastę. 


Przyprawiamy pieprzem i solą do smaku. My robiliśmy kanapki z pastą i różnymi dodatkami papryką, szynką, żółtym serem. Co kto lubi ;)


Smacznego!!

T. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz