Malowane, nakrapiane, barwione goszczą na naszych stołach i w koszyczkach. Jajka to symbol nowego życia i żadna Wielkanoc się bez nich nie obejdzie. Każdy z nas zapewne nie raz jadł jajka na twardo, czy na miękko, ale czy mieliście okazję, zjeść te po benedyktyńsku?:) Kto nie jadł niech spróbuje:)
Składniki:
2 jajka
1 łyżka octu
sałata
rzodkiewka
szczypiorek
pomidor
1 łyżka octu
sałata
rzodkiewka
szczypiorek
pomidor
W garnku gotujemy około 1,5 litra wody z dodatkiem łyżki octu. Kiedy woda zacznie się gotować mieszamy łyżką tworząc wir i z małej odległości wbijamy jajko do wody, jedno po drugim. Gotujemy 1,5-2 minut, jeśli chcemy mieć płynny środek i wyjmujemy łyżką cedzakową.
Do kanapek używamy dowolnych dodatków. Ja wykorzystałam te z mojego ogródka i z upraw polskich.:)
Do kanapek używamy dowolnych dodatków. Ja wykorzystałam te z mojego ogródka i z upraw polskich.:)
Smacznego!!!
A.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz