poniedziałek, 7 kwietnia 2014

Powiew wiosny




Wraz z piękną pogodą za oknem, na straganach i w warzywniakach pojawiają się pierwsze polskie warzywa. To dzięki nim nasze śniadania, obiady, czy kolacje zaczynają wyglądać bardziej lekko, kolorowo i smacznie. Jak wiadomo zimą nasza dieta jest uboga w warzywa, dlatego zapewne każdy z nas z utęsknieniem czeka, na wiosnę i pojawiające się nowalijki. Ciężko sobie odmówić pachnącego ogórka, czy chrupiącej sałaty. Jednakże pamiętajcie, że przy zakupie warzyw o tak wczesnej porze powinniście zwrócić uwagę na ich gabaryty- wybierajcie te, które są mniej dorodne, bo świadczy to o tym, że nie są nawożone nawozami sztucznymi.
Najlepszym sposobem na podawanie wiosennych warzyw jest gotowanie na parze, grillowanie/pieczenie i po prostu podawanie ich na surowo pod postacią sałatek, czy surówek.
My zaproponujemy Wam przepisy, które nie tylko zawierają w sobie rzodkiewkę, czy sałatę i jak zawsze będą proste i smakowe. Zapraszamy!! Gotujcie z nami..:)


Ania i Tomek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz