Przychodzi taki czas w życiu każdego człowieka, kiedy to w głowie zaczynają się kłębić te okropne myśli - co zrobić z nadmiarem swojego wolnego czasu. Cóż, nas jeszcze to nie dopadło i nie zanosi się w najbliższym czasie. Przyszło się zmierzyć nam z innym zagadnieniem - chęcią podzielenia się ze światem tym co robimy dobrze, co kochamy i bez czego żyć nie możemy. Tak, pewnie większość z Was już zgadła, chodzi o gotowanie.
Jeśli szukacie inspiracji dotyczących gotowania, pomysłów na wspólne posiłki lub ciekawych sposobów na wykorzystanie produktów kulinarnych, to postaramy się abyście nie musieli szukać. Znajdziecie tutaj przepisy na dania mniej lub jeszcze mniej wyszukane. Ponieważ kilka innych milionów osób pisze już blogi o tym, jak można wykorzystać szafran, kozie mleko, czy jakieś wyszukane owoce morza, my dostarczymy wam receptury na dania, które nie zrujnują portfela, ani nie każą wam jechać na drugi koniec miasta zapchanym autobusem/tramwajem czy stojąc w korkach po wyszukany składnik. Z drugiej strony, nie mamy w głowie 389 pomysłów na sałatkę ziemniaczaną, dlatego spodziewajcie się szaleństw. Gwarantujemy, że nawet te zwariowane pomysły będziecie mogli zrealizować korzystając z produktów które zaopatrzycie się w jednym z miliona dyskontów, jakie ostatnio wyrosły w pobliżu domu każdego z nas.
Jesteśmy przekonani, że miłość, przyjaźń i uznanie społeczne nie przychodzą z ilością zjedzonej soli z jednej beczki, czy ilości wspólnie wypitych kaw w starbaksie. Naszą drogą jest dzielenie się pasją do jedzenia i gotowania. Chcemy dawać szczęście przez radość, jaką można czerpać z przebywania w kuchni (i nie mamy tu na myśli wyłącznie zalewania kubka z herbatą czy szybkiego numerku na blacie :).
Uwierzcie, że przyrządzanie posiłku, dzielenie się nim z innymi jest nie tylko dobre dla naszego zdrowia, samopoczucia, ale także dla naszej duszy.
Ania i Tomek
Ona i on - dwa kulinarne zjawiska!
OdpowiedzUsuńMusieli się najpierw dobrze pokłócić, żeby po latach znów pogadać aż w końcu podjąć najlepszą decyzję ever!
Potłuczone gary to mix charakteru oraz wyczucia z odrobiną temperamentu. Wszystko okraszone niepowtarzalnym, doskonałym smakiem z nutą ekstrawagancji i nonszalancji. Czasami będzie gorąco, z rumieńcem na twarzy, a czasami lodowato. Najważniejsze, że zdrowo i z poczuciem humoru :)
Ona szalona, zakręcona - najczęściej serwuje serce na dłoni. Kulinarna romantyczka i umiarkowana optymistka.
On wie, co z czym, kiedy, dlaczego - a jego kurczak w pomarańczach obrósł już miejską legendą.
Połączyło ich odkrywanie nowych smaków, przepisy tworzone z głowy albo miary na oko. Oboje uwielbiają słodycze i ciągłe rozmowy o jedzeniu. W kuchni eksperymentują, mieszają i degustują. Duet Ani i Tomka to siła emocji oraz gwarancja wiedzy i umiejętności. Urodzili się by dopieszczać nasze podniebienia!
Ślicznie dziękujemy na miłe słowa..postaramy się sprostać oczekiwaniom..:)
OdpowiedzUsuńA.